LOADING

Type to search


Share

Düşünüyorsunuz şimdi ivedik ne alaka. Acaba ivediyelik mi diye sormuşta olabilirsiniz kendinize. Aslında bahsettiğim ivedik hepimizin tanıdığı Recep ıvedik. Türk halkı tarafından sevilen, nefret edilen, benimsenen ve dışlanan karakter. Benim tarafımdan sevilen ve benimsenen bir karakter çünkü hiç yabancı değil. Yani şu anda kapı çalsa ve Recep ivedik gelse 40 yıllık dostummuş gibi karşılarım.

Bu yazıyı okurken belki bir çok farklı düşünceleriniz olacak ama 3 serilik filmi izlemeden yorum yapmayın lütfen. Recep ıvedik benim gözümde oldukça samimi bir karakter. Yalan söylemek gibi bir huyu yok. Yaptığı yanlışları maskelemek için çabalamıyor. ıstediği şeyler ise oldukça basit olmasına rağmen sadece elde etmekte zorlanıyor. Çünkü gerçekten kabiliyetsiz ama melek kadar iyi niyetli. Kimseye kötülüğü yok. Aslında hepimizin içinden birer parça Recep ıvedik…

şahan bu karaktere hayat verirken samimi olarak ne düşüncelerle yaptı bilmiyorum ama kendisini tebrik ediyorum. ıvedik karakterini beğenmeyenlerin ise sadece koca bir ön yargı mekanizması olduğunu düşünüyorum. Neden beğennmiyorsunuz? “Küfür ediyor” diyorlar, “çok kaba” diyorlar, “çocuklarımıza kötü örnek oluyor” diyorlar.. Eğer bir metropolda yaşıyorsan ki özellikle bu ıstanbul oluyor, dışarıda Recep ıvedik´ten bin beter karakterler olduğunu unutuyorsunuz derim. Milletin karısına kızına sarkıntılık eden tiplerden mi bahsedeyim, bir dal sigara için kalbinden bıçaklayan tinercilerden mi bahsedeyim? Yada hepsini geçtim küfür konusuna bakalım; bugün delikanlı gibi “ben hiç küfür etmiyorum” diyen varmı? Sanırım yoktur..

Ne kadar hoş olmasada küfür artık kültürümüzde öyle bir yer edindi ki, bir konuda küfür eden kişi nedense daha samimi bulunuyor.

Küfür artık dilimizin bir parçası olmuş. Araç kullanırken bir kez bile küfür etmeyen insan görmedim. Yada çocuğuna konuşmaya başladığında merhaba, hoşçakal demeyi öğretmek yerine küfür etmeyi öğretmeyen görmedim. Hatta insamımızda “en az 4 dil de küfür etmeyi bileceksin” mantığı yer etmişken, Recep ıvedik karakterinin ettiği küfürler çok mu? Açıkcası ben üç filminde de ağza alınmayacak küfürler duymadım. Örneğin bugün Ufuk Özkan´ın oynadığı Süpürrr adlı filmi izledim ve duyduğum küfürlerden sonra “bu film televizyonda gösterime giremez” dedim. Eğer filmi makaslayıp da oynatmak isterlerse o zaman da filmden hiç birşey anlaşılmayacak.. Filmde oynayan oyuncular bilindik, tanındık oyuncular ama o karakterlere de oyunculara da bu küfürler yakışmıyor. Yakışmaması bir yana da filme izlenecek bir hava katıyor. Cem Yılmaz bile filmlerinde küfür ediyor. Özellikle Yahşi Batı da edilen küfürler gündelik hayatta söyleyemeyeceğiniz türden.

Yani hepimiz küfür ediyoruz o yüzden hepimizin içinde biraz Recep ivedik var. Ve filmleri dikkatle izlerseniz aslında Recep ıvedik karakteri oldukça melul bir karakter. Oldukça samimi, dost canlısı en önemlisi de içimizden bir karakter. ınanın 100 takla atan, yalanın bini bir para olan dostlarım olacağına 3-5 tane Recep ıvedik gibi dostum olsun kafam rahat olur..

Nitekim, çok sevdiğim Ostin lakabını takdığımız arkadaşım Burak, aynı Recep ıvedik gibi. Çok sevdiğim kardeşim gibi gördüğüm bir insan. En az Recep ıvedik kadar doğal hareketleri var, ne zaman canımız sıkılsa hepimizin yüzünde bir gülümseme yaratabilen bir insan. Hepimizin böyle dostlara ihtiyacı var. Hepimizin içinde biraz ıvedik var ama nedense hepimiz onu dışarı bırakmaya korkuyoruz..

Merak etmeyin, ıstanbul da o kadar çok hayvansı karakterli insan varken sizin içinizden çıkaracağınız ıvedik karakteriniz bunların yanında belli bile olmaz. Biraz eğlenmek hepimizin hakkı.

şimdi gülümseyin.. Recep ivedik sizsiniz.. Siz aslında biraz Recep ivediksiniz…


Tags:
Anthony Burak DURSUN

Adjans Digital Agency CEO, Gömülü sistemler, yazılım, fotoğraf çekmek, tasarım, teknoloji konularına hisli, evli, 4 kedi babası, asabi, anksiyetik bir kişi. Tekrarlayan şeyleri sevmez, her an her şey hakkında yazabilir, konuşabilir. Önceki hayatında marangoz olduğunu düşünüyor.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.