LOADING

Type to search


Arduino Studio : Yepyeni Bir Arduino IDE’si

Share

Arduino platformu bir lisans sorunu yüzünden iki başlı yönetilmeye devam ediyor. arduino.cc ve arduino.org. Bügüne kadar arduino.cc sitesinden yayınlanan IDE’leri kullanıyorduk. Ancak arduino.org büyük bir atakla “Arduino Studio”yu yayınladı. Şimdilik alpha olduğu için her kartı desteklemiyor. Uno, mega gibi yoğun kullanılan kartları destekliyor. Arayüzü güzel görünüyor ve kullanım kolaylığı sunuyor.

Google ve JetBrains’in desteğini arkasına alan Android Studio, henüz beta sürümünde olmasına rağmen Android geliştiricilerinin işini kolaylaştıracak özelliklere sahip. Android Studio çıkalı bir yıldan biraz fazla olmasına rağmen, kullanıcı sayısı hızla artmaya ve çok daha stabil çalışmaya devam ediyor. Şu an beta ve bu haliyle bile Android için Eclipse’ten daha iyi olduğu söyleyebilirim.

“Arduino Studio”yu http://goo.gl/kwTQMP bu linkten indirebilirsiniz.

Kaynak: http://www.facebook.com/ArduinoHaber


Tags:
Anthony Burak DURSUN

Adjans Digital Agency CEO, Gömülü sistemler, yazılım, fotoğraf çekmek, tasarım, teknoloji konularına hisli, evli, 4 kedi babası, asabi, anksiyetik bir kişi. Tekrarlayan şeyleri sevmez, her an her şey hakkında yazabilir, konuşabilir. Önceki hayatında marangoz olduğunu düşünüyor.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.