LOADING

Type to search


Share

Bitcoin son 3 ayda oldukça popüler oldu ve herkes bir şekilde bitcoin almak istiyor. Haliyle Türkiye`de nakit ile bitcoin satın almak en çok merak edilen durum. Malesef bitcoin ülkemizde henüz resmi olarak tanınmasa da Türk borsalardan yada aracılardan bitcoin alabiliyorsunuz. Fakat dijital bir paranın bir çok dolandırıcılığa alet olması sonucu ortada bir güvensizlik de söz konusu. Haliyle kim nasıl bitcoin alacak, nasıl bitcoin alınır, bitcoin nasıl kazanılır yada bitcoin nasıl kazılır gibi bir çok soru var. Mümkün olduğunca bu soruları cevaplamaya çalışacağım ama bugün konum Türkiye`de nakit ile bitcoin satın almak.

Türk insanı olarak para vereceksek el sıkışmayı, diğer bir değiş ile al gülüm-ver gülüm yapmayı severiz. Bu güven açısından önemlidir. Tıpkı kapıda ödeme gibi fakat bitcoin için malesef kapıda ödeme henüz başlamadı 🙂 Fiziksel bir şey verip, dijital bir şey almak halen tedirginlik verebiliyor.

Nakit ile Bitcoin Satın Almak

Bugün internetten kredi kartı ile bitcoin almak çok kolay. Örnek verecek olursak benim kredi kartı ile satın alma yaptığım Bitit.io web sitesi şu ana kadar oldukça güvenilir ve popüler. Tıpkı borsa siteleri gibi bir takım doğrulama işlemleri ardından satın alma yapabiliyorsunuz buradan. Ve aldığınız bitcoinler bir kaç dakika içerisinde hesabınıza geliyor. Üstelik BTCTürk ve benzeri sitelerde ki kadar kesinti yapmıyorlar (Exchange kurlarını saymıyorum). Bu yüzden benim tercih ettiğim web sitesi bitit.io olmuştur.

Yine nakit alımlarınız için size Bitit.io web sitesinin bu işi yaptığını söyleyebilirim çünkü Türkiye`de gift (hediye kartı) kartı karşılığında bitcoin alabilmeniz için bir takım partnerlikleri bulunuyor.

Hem online hemde pazarda (esnaflarda) bulabileceğiniz hediye kartlarını burada kullanabiliyorsunuz. Yine online olarak bu kartları almak isterseniz aşağıda yerli satıcıların listesi mevcut. Bu liste bitit.io nun FAQ bölümü altında güncel haline ulaşmak mümkündür.

– https://www.cashlibkart.com/

– https://www.odemekartlari.com/

– https://www.paywards.com/

Bu sitelerden veya dışarıda ki mağazalardan nakit ile alacağınız hediye kartları bi Bitit.io web sitesinde bitcoine çevirebilir, blockchain veya diğer cüzdanlarınıza gönderebilirsiniz.

Konu ile ilgili Bitit.io  yazısına şuradan ulaşabilirsiniz: https://bitithelp.zendesk.com/hc/en-us/articles/115003317285-Buy-Bitcoin-with-Cash-in-Turkey-using-Cashlib-voucher-


Tags:
Anthony Burak DURSUN

Adjans Digital Agency CEO, Gömülü sistemler, yazılım, fotoğraf çekmek, tasarım, teknoloji konularına hisli, evli, 4 kedi babası, asabi, anksiyetik bir kişi. Tekrarlayan şeyleri sevmez, her an her şey hakkında yazabilir, konuşabilir. Önceki hayatında marangoz olduğunu düşünüyor.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.