LOADING

Type to search


Share

Cryptocoins Kripto para dünyasına adım atmayan kalmadı. Mining yapmaktan tutun, borsada hareke etmeye, periyodik belirli miktarlarda alıp, cüzdanında saklamaya kadar herkes kıyısından köşesiniden crypto currency / kripto para dünyasına giriş yaptı. Bugün bir cafe`de otururken kısa sürede bu muhabbetleri yapan bir çok insana rastlayabilirsiniz. Eğer hala bitcoin nedir, altcoin nedir diye düşünüyorsanız, geçmiş makalelerimi okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Özellikle bizim gibi yazılımcılar için blockchain teknolojisi çok cazip geliyor. Hem alt yapıyı öğrenmek, hem mevcut sistemlere ödeme/kontrat aracı olarak entegrasyonunu sağlamak gibi  sebepler ile derya deniz araştırıyoruz da araştırıyoruz. Bugün bende bir projem için araştırırken coinler ile ilgili logolara ihtiyaç duydum. Google Görselleri gezerken bir de ne göreyim 🙂 Düşünceli bir dostumuz GitHub üzerinde bu logoları güncelleyerek Web Font haline getirmiş. Sadece bir dosyayı projenize ekleyip, bu güzel ikonları minimum request ile kullanabilmek büyük nimet diyebilirim 🙂  Yakın zamanda daha çok kripto paralar ile ilgili projeler, araçlar göreceğimize inanıyorum. Tüm yazılımcıların da işini göreceğine inandığım yardımcı araçlar, kod örnekleri, yapılar ile ilgili paylaşımlarıma devam edeceğim. Geçtiğimiz dönemlerde ki yoğunluğumdan ötürü ağırlıklı olarak bitcoin ve altcoin konularında yazılar yazabildim fakat önümüzde ki süreçte diğer başlıklarda da bol bol yazılar yazacağım.

Özellikle önümüzde ki hafta çıkacağım tatilde bol bol yazıp yayınlayacağım yeni konular olacak. Bildirimlerime abone olmayı unutmayın 🙂

Cryptocoins

https://github.com/allienworks/cryptocoins  adresinden ulaşabileceğiniz bu logolar ile ilgili detayları yine ilgili GitHub sayfasında görebilirsiniz.

Demo ve Download

Web Font (@font-face) Nedir

@font-face özelliği web sitelerimizde sistemde yüklü olmayan yazı tiplerini kullanma imkanı verir. @font-face kodu ile kullanıcının bilgisayarına kullanılacak yazı tipleri yüklenir. @font-face özelliği ilk olarak CSS2 ile birlikte geldi, ancak sonradan bazı problemlerden dolayı CSS2.1’de kaldırıldı ve şimdi CSS3 ile birlikte yeniden geldi. Tipografi hakkında bir çok makale yazıldı ve yazılmaktadır.

Popüler fontları CDN desteği ile yüklemek için fonts.google.com gibi bir nimet olduğunu da burada haturlatmakta fayda var.

 

 


Tags:
Anthony Burak DURSUN

Adjans Digital Agency CEO, Gömülü sistemler, yazılım, fotoğraf çekmek, tasarım, teknoloji konularına hisli, evli, 4 kedi babası, asabi, anksiyetik bir kişi. Tekrarlayan şeyleri sevmez, her an her şey hakkında yazabilir, konuşabilir. Önceki hayatında marangoz olduğunu düşünüyor.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.