LOADING

Type to search


Mike McGovern’dan Bitcoin ve Ethereum Hakkında Yorum

Share

Dünya’nın en büyük bankasının yöneticilerinin kripto paralar hakkında fikir sahibi olmaması, blockchain tabanlı finans modellerinin gücünün ve başarısının ne denli fazla olduğunu göremiyor olması bir hayli şaşırtıcı olurdu. Amerika’nın en eski özel bankası Brown Brothers Harriman & Co‘nun yöneticilerinden Mike McGovern da Bitcoin ve Ethereum, blockchain sistemleriyle ilgilenen banka yöneticilerinden biri. Artık günümüzde tanınan, bilinen, sektörün liderleri de yeni nesil finansal araçları ciddi anlamda değerlendiriyorlar.

Mike McGovern yaptığı açıklamada Bitcoin ve Ethereum sistemleri ile ilgili oldukça çarpıcı bir yorum yaptı. Bitcoin ve Ethereum blockchainlerini kıyasladığımızda, Ethereum, istisnasız şekilde başarılı geliyor. Ethereum madenciliği yapmak Bitcoin madenciliğinden daha az maliyetli çünkü daha az elektriğe ve daha düşük güçte ki makinelere ihtiyaç duyuyor. Ethereum’un Bitcoin’den ucuz olmasının yanında Ethereum hem daha güçlü hem de alt yapısında çok daha fazla uygulamaya sahip.

McGovern’ın yorumları, bankasının finansal kararlarını yansıtan bir karar, tıpkı Ethereum’a yaptığı yatırımlar gibi… Diğer büyük şirketlerin de bu konuda çalışmalar yürüttüğü biliniyor. Örnek vermek gerekirse MGT Capital isimli yatırım şirketin de Ethereum madenciliği ile gelir elde ettiği biliniyor. John McAfee, Ethereum madenciliğine başladığı haberleri de bu konuda bazı gelişmeleri çok net ortaya koyuyor.

John McAfee, Ethereum madenciliğine başlıyor

Blockchain para birimlerine karşı yükselen ilgi, ünlü programcı ve yatırımcı John McAfee’yi bu alanda adım atmaya yönlendirdi. Dijital para madenciliği yapacak olan McAfee’nin yatırım şirketi MGT Capital, bu amaçla 60 yüksek performanslı bilgisayar satın aldıklarını açıkladı. McAfee’nin madenciliğini yapacağı para birimi ise Ethereum olacak. Son bir yıl içinde %4000 değer kazanan Ethereum şu anda madencilik açısından en performanslı para birimi olarak görülüyor. McAfee’nin güvenlik teknolojileri konusundaki deneyimi nedeniyle daha çok dijital güvenlik alanına yatırım yapan MGT Capital ise bu deneyimi ile birlikte blockchain teknolojisi üzerinde de önemli bir deneyim kazanacak.

 

Derlenen Kaynak 1

Derlenen Kaynak 2


Tags:
Anthony Burak DURSUN

Adjans Digital Agency CEO, Gömülü sistemler, yazılım, fotoğraf çekmek, tasarım, teknoloji konularına hisli, evli, 4 kedi babası, asabi, anksiyetik bir kişi. Tekrarlayan şeyleri sevmez, her an her şey hakkında yazabilir, konuşabilir. Önceki hayatında marangoz olduğunu düşünüyor.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.