LOADING

Type to search


Share

Önce isterseniz Ekşi‘den bir güfte ile GlobalProtect VPN nedir okuyalım: “palo alto networks tarafından geliştirilen, hafiften arsız bir kurumsal vpn yazılımıdır. wan bağlantısı kuramadığı her durumda zbank diye ekrana fırlayan bir durum penceresi, ve bağlantı kesilmek istendiğinde kullanıcıya “neden?” diye hesap soran bir kaynana modülü vardır. görünüşe göre gezenti (bkz: roaming) personelin sürekli kullanımı için tasarlanmış olup, uzaktan destek için arada sırada kullanıma uygun değildir. kullanılmadığı dönemlerde kaldırılması (bkz: uninstall) vaciptir.” .Eğer Paloalto’nun GlobalProtect VPN programını yüklediyseniz ve uninstall edemiyorsanız korkmayın 🙂 Bu gün size globalprotect vpn uninstall nasıl yapılır anlatacağım. Çünkü benimde gerçekten mac kullanmaya başladığımdan beri en karın ağrılı sürecimi yaşamama sebep oldu. İlk önce versiyon sorunları, sonrasında müşterimin vpn değişikliği sebebiyle çok uğraştırdı beni. En son kaldırmak istediğimde ise çaresizce arka planda çalışmasına izin vermek zorunda kaldım. Daha sonra bir gün oturup araştırmaya karar verdim ve çözümü buldum. Fakat türkçe kaynak olmadığı için globalprotect vpn uninstall nasıl kaldırılır sorusuna bir türkçe kaynak yaratmak istedim.

Paloalto’nun saçma politikası sebebiyle programın orjinal sürümünü indirmek veya uninstall yapmak için dahi sisteme login olmanız gerekiyor. Lakin, üyeliğiniz bittiyse ve giriş yapamıyorsanız program sümük gibi yapışıyor. Bu arada saçma dediğime bakmayın belki şirket için mantıklı bir açıklaması vardır ama biz kullanıcılar için bazen “basit” olmak gerekiyor. Basitlik iyidir, sadelik can’dır 🙂

Gelelim globalprotect vpn uninstall nasıl yapılır. Yapmanız gereken spotlight açarak terminal ekranına erişmeniz ve aşağıdaki kodu yapıştırdıktan sonra kullanıcı parolanızı girmeniz. Böylece VPN programını hızlı bir şekilde sonsuzluğa uğurlamış olacaksınız.

sudo /Applications/GlobalProtect.app/Contents/Resources/uninstall_gp.sh

 


Tags:
Anthony Burak DURSUN

Adjans Digital Agency CEO, Gömülü sistemler, yazılım, fotoğraf çekmek, tasarım, teknoloji konularına hisli, evli, 4 kedi babası, asabi, anksiyetik bir kişi. Tekrarlayan şeyleri sevmez, her an her şey hakkında yazabilir, konuşabilir. Önceki hayatında marangoz olduğunu düşünüyor.

  • 1

2 Comments

  1. Sevde Aybüke Kaleli 9 Mayıs 2020

    Teşekkürler, bende yanlış bir adres girdikten sonra bir daha müdahale edemedim normal şekilde kaldıramamıştım çok iyi oldu bunu bulduğum.

    Cevapla
  2. Yunus Onur Atasoy 6 Aralık 2020

    Sitesindeki uninstall yöntemi banada çok saçma gelmişti. Bu yöntem oldukça işime yaradı. Teşekkürler

    Cevapla

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.