LOADING

Type to search


Share

Günümüzde sadece bilgisayar ya da bu iş için özel olarak geliştirilmiş cihazlarla kripto para madenciliği yapıp gelir elde etmek oldukça popüler. Tabi uzaktan göründüğü kadar kolay olmayan bu gelir kapısında da ciddi bir rekabet ve karmaşa ortamı hakim ancak yine de dünyanın dört bir yanından yeni madenciler ekosisteme katılarak kripto para üretmeye başlıyor. Elite Fixtures’ın yaptığı araştırma ise dünyanın pek çok ülkesinde Bitcoin maliyetinin halen Bitcoin’in değerinin altında olduğunu gösteriyor.

Rapora göre 1 Bitcoin üretimi için ödenen en düşük elektrik masrafı Venezuela’da. Venezuela’da Bitcoin madenciliği yapan kişiler ortalama 530$’lık elektrik maliyetiyle 1 Bitcoin üretebiliyor. Elektriğin oldukça ucuz olması sayesinde pek çok kişinin Bitcoin madenciliği yaptığı Venezuela’yı sırasıyla Trinidad ve Tobago(1.190$), Tayvan(1.190$), Özbekistan(1.788$) ve Ukrayna(1.852$) takip ediyor.

Bitcoin madenciliği denildiğinde akla ilk gelen ülke olan Çin de ise 1 Bitcoin üretmek için ortalama 3.172$’lık elektrik faturasını gözden çıkarmak gerekiyor. Bu haliyle Çin her ne kadar en ucuz 5 ülke arasında yer almasa da ucuzluk anlamında listenin üst sıralarında yer alıyor.

Bitcoin üretiminin en pahalı olduğu ülke ise açık ara farkla Güney Kore. Ülkede 1 Bitcoin üretmek için 26.170$ ‘lık elektrik harcaması yapmak gerekiyor. Güney Kore’yi ise sırasıyla Niue(17.566$), Bahreyn(16.773$), Solomon Adaları(16.209$) ve Cook Adaları(15.861$) takip ediyor. Elektriğin pahalı olduğu ada ülkeleri Bitcoin üretiminin pahalı olduğu ülkeler arasında yerlerini alırken Almanya, Danimarka ve Belçika gibi Avrupa ülkelerinde de 1 Bitcoin üretmenin maliyeti Bitcoin’in şu anki değeri olan 9.300$’ın üstünde. Ülkemizde ise 1 Bitcoin üretmek için 4.984$’lık elektrik maliyetini karşılamak gerektiğinde Türkiye’nin Bitcoin üretiminin ucuz olduğu ülkeler arasında olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak


Tags:
Anthony Burak DURSUN

Adjans Digital Agency CEO, Gömülü sistemler, yazılım, fotoğraf çekmek, tasarım, teknoloji konularına hisli, evli, 4 kedi babası, asabi, anksiyetik bir kişi. Tekrarlayan şeyleri sevmez, her an her şey hakkında yazabilir, konuşabilir. Önceki hayatında marangoz olduğunu düşünüyor.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.