LOADING

Type to search


Share

Mac book’unuzu satmadan yada elden çıkartmadan önce ne yapmanız gerekiyor? İleride başınızın ağrımaması için bilmeniz gereken detayları aktarıyorum. Ne olur demeyin, kullandığınız mac’inizde kalmış ufak bir çerez, belki özel bir fotograf veya erişim bilgisi ileride başınızı ağrıtabilir. Uykusuz bir gece geçirmemek için mac book’unuzu satmadan, başkasına vermeden yada yok etmeden önce içindekilerin yok olduğundan emin olun. Adım adım mac nasıl resetlenir, sıfırdan mac nasıl kurulur, mac book’unuzu nasıl fabrika ayarlarına geri döndürürsünüz anlatalım.

Başıma ne gelebilir ki derseniz hemen sayalım:

  • Silmeyi unuttuğumuz belgeler, fotoğraflar, gizli bilgiler mac bilgisayarınız içinde kalabilir.
  • iTunes, App Store veya iCloud hesaplarımız uygulamalara hala bağlı kalabilir, veriler karışabilir.
  • Kullanıcı hesabımızın parolasını söylemek zorunda kalabiliriz
  • Daha da kötüsü, Safari, Opera, Chrome vb. tarayıcılardaki kayıtlı şifrelerimiz kullanılabilir.

En uygunu ise cihazımızı tertemiz, ilk günkü haliyle alıcıya teslim etmek.

Adım Adım Uygulama

  1. Yedek alalım
    • Mac’imizle ilgili olarak yapmamız gereken ilk şey sağlam bir yedek almak olmalı. İçerisindeki verilerimiz, tercihlerimiz ve sonradan ulaşmak isteyeceğimiz her şey için tam bir yedek almak kritik.
  2. iTunes’daki “bilgisayar yetkisini” kaldıralım
    • Apple kimliğimiz ile aynı anda en fazla 5 adet iTunes’a yetki verebiliyor. Bu yüzden itunes açarak Mağaza > Bu Bilgisayarın Yetkisini Kaldır seçeneğini tıklamak gerekiyor.
  3. iCloud, Mac’imi Bul, iMessage, Facetime gibi uygulama ve servislerdeki hesabımızı kaldıralım
    • iCloud ayarları bölümünden tüm yetkileri kaldırdığınıza emin olun.
  4. Diski silelim (Kısmen Format atmak gibi)
    • Sildikten sonra yeniden bir işletim sistemi yükleyeceğiz. Böylece hem temiz bir işletim sistemi olacak hemde bize ait geçmiş bilgileri kaldırmış olacağız. Eğer çok takıntılıysanız bazı özel programlar ile diskin üzerine bir kaç kez yazma işlemi yapabilirsiniz. Bu geri döndürme işlemlerine karşı bir önlem olacaktır.
  5. İşletim sistemini yeniden yükleyelim
    • Bu aşamada bazı ekstra bilgiler gerekebilir. Eğer biliyorsanız devam edin, bilmiyorsanız da yakında MacOS nasıl yüklenir diye anlatacağım bölümü okuyabilirsiniz.

Burdan sonrası size kalmış. Sırasıyla işlemleri yaptıysanız bu gece rahat bir uyku uyuyabilirsiniz.

 


Tags:
Anthony Burak DURSUN

Adjans Digital Agency CEO, Gömülü sistemler, yazılım, fotoğraf çekmek, tasarım, teknoloji konularına hisli, evli, 4 kedi babası, asabi, anksiyetik bir kişi. Tekrarlayan şeyleri sevmez, her an her şey hakkında yazabilir, konuşabilir. Önceki hayatında marangoz olduğunu düşünüyor.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.