LOADING

Type to search


Share

Dünya üzerinde günümüzde kullanılan 200’den fazla resmi para birimi olduğu bilinmektedir. Dünya Para Listesi mutlaka bir gün işinize yaracak bir listedir, özellikle yazılım işi ile uğraşıyorsanız.

Para kelimesi Türkçeye, Farsça “pare” kelimesinden geçmiştir. Bilindiği gibi parayı icat edenler Lidyalılardır. O zamanlar sikke olarak adlandırılan para, altın, gümüş, bakır, nikel, tunç ve alüminyum gibi metal alaşımlarından üretilmekteydi. İlkel çağlarda ticarette takas yöntemi yerine kullanılan ve daha kullanışlı olduğu için bu konuda yapılan arayışlara da son vermiştir. İlk kağıt para ile 910 yılında Çin’de geliştirilmiştir.

Her yazılımcının ihtiyaç duyabileceği bu listeyi bende ihtiyaçtan ötürü hazırladım. Aşağıdan bu dosyaları kullanmak istediğiniz formatta indirebilirsiniz. Genelde e-ticaret sitesi kodlayanların daha çok kullanacağı ve globalizasyon için gerekli olan bir listedir.

tbl_para_birimleri.sql.zip   currency_list.xlsx


Tags:
Anthony Burak DURSUN

Adjans Digital Agency CEO, Gömülü sistemler, yazılım, fotoğraf çekmek, tasarım, teknoloji konularına hisli, evli, 4 kedi babası, asabi, anksiyetik bir kişi. Tekrarlayan şeyleri sevmez, her an her şey hakkında yazabilir, konuşabilir. Önceki hayatında marangoz olduğunu düşünüyor.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.