LOADING

Type to search


Share

Tam beş sezondur devam eden, her sezonu on bölümle noktalayan, altıncı sezon için gün sayan muhteşem bir HBO dizisi, seyretmeyenler çok şey kaçırmış demektir. Bu muhteşem diziyle alakalı sizlere biraz bilgi vereyim istedim. Ama önce fragman ile başlayalım.

Game Of Thrones

Romanın geçtiği zamandan 15 yıl öncesinde Yedi Krallık, “Robert’ın İsyanı” ya da “Gaspçının Savaşı” olarak da bilinen bir iç savaşla parçalanır. Rhaegar Targaryen Lyanna Stark’ı kaçırarak ailesini ve nişanlısı Robert Baratheon’u öfkelendirir. Babası ve ağabeyi Lyanna’nın güvenli bir şekilde geri dönmesini talep ettiklerinde Deli Kral, Aerys II Targaryen ikisini de idam eder. Ortanca kardeşi Eddard çocukluk arkadaşı Robert Baratheon ve gözetiminde yetiştikleri Jon Arryn’e Targaryen hanedanlığı’na karşı açtıkları savaşa dahil olur. Böylece haneler arası yapılan evlilikler sayesinde Tully ve Arryn hanelerinin de ittifakı sağlanmış olur (Lord Eddard Catelyn Tully ile Lord Arryn ise Lysa Tully ile evlidir). Etkili bir hane olan Tyrell Hanesi kralı desteklemeye devam ederken Lannister ve Martell haneleri Targaryenler tarafından uğradıkları hakaretlerden dolayı tarafsız kalmayı tercih eder. İç savaş Rhaegar Targaryen, Üç Dişli Mızrak Savaşı’nda Robert Baratheon tarafından öldürüldüğünde doruğa çıkar.

Lannisterlar sonunda Kral Aerys’i desteklemeye karar verirler fakat sonrasında Kral Toprakları’nda başkenti yağmalayarak karşı tarafa geçerler. Kral Muhafızlarından Jaime Lannister Kral Aerys’e ihanet eder ve onu öldürür. Lannister Hanesi Robert Baratheon’a bağlılık yemini eder. Tyrelller ve diğer kral taraftarları da boyun eğer ve Robert Baratheon Yedi Krallığın Kralı ilan edilir. Savaş sırasında Lyanna Stark bilindiği kadarıyla esir tutulduğu kalenin kardeşi tarafından ele geçirilmesinden kısa bir süre sonra hastalanmasından dolayı maalesef ölür.

Bu yüzden Robert Baratheon Lannister Hanesi ile bağlılığını güçlendirmek için Cersei Lannister ile evlenir. Robert’ın zaferine rağmen Deli Kralın küçük oğlu Viserys Targaryen ve tek kızı Daenerys Targaryen sadık hizmetlileri tarafından Dar Deniz’in ötesine götürülerek güvenlikleri sağlanır. Prens Doran’ın kız kardeşi Elia Martell (Prens Rhaegar’ın eşi) ve küçük çocukları başkentin taarruzu sırasında Lannister hanesine bağlı şövalyeler tarafından öldürüldüğü için savaş sonrasında Martell Hanesi kendini soyutlama yolunu seçer.

Dizinin senaryosu George R.R Martin tarafından yaratılan A Song of Ice and Fire’s World  kitabından uyarlama. ki bu kitap insanoğlunun yazmış olduğu en büyük hikayeden biridir. George R.R Martin tarafından yaratılan yepyeni bir dünya.

Hikayede o kadar çok olay örgüsü ve karakter var ki, her bir haneden veya karakterden başlı başlına bir dizi çıkar.  Ve hikayesi şu ana kadar izlediğiniz hiç bir filmle ya da dizi ile benzerlik göstermiyor.

Yüzüklerin Efendisi’ndeki hobbitlere benzer şekilde, Game of Thrones kahramları da daha az erkek, cüce, babasız çocuklardan oluşuyor. Bu da hikayeyi bazı prenslerden veya süper kahraman öykülerinden daha çekici hale getiriyor aslında. Olay kurgusu ve oyuncuların harika performansıyla en iyi yabancı diziler sıramasında uzun süre zirveden inmeyen Breaking Bad için bu kadar övgünün abartılı olduğunu düşünebilirsiniz.

IMBD Puanı: 9.5 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Evet
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 7

Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018
İlk Sezon Tarihi: 2011
Oyuncular: Peter Dinklage (Tyrion Lannister) / Lena Headey (Cersei Lannister) / Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) / Kit Harington (Jon Snow) / Sophie Turner (Sansa Stark) / Maisie Williams (Arya Stark) / Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) / Iain Glen (Jorah Mormont) / ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )


Tags:
Anthony Burak DURSUN

Adjans Digital Agency CEO, Gömülü sistemler, yazılım, fotoğraf çekmek, tasarım, teknoloji konularına hisli, evli, 4 kedi babası, asabi, anksiyetik bir kişi. Tekrarlayan şeyleri sevmez, her an her şey hakkında yazabilir, konuşabilir. Önceki hayatında marangoz olduğunu düşünüyor.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.