LOADING

Type to search


Share

Yabancı dizi önerileri denildiğinde Breaking Bad’i en iyi yabancı diziler listesine dahil etmemek büyük sorumsuzluk olurdu. Televizyon tarihinin gelmiş geçmiş en iyi dram dizisi olan Breaking Bad, bence ölmeden önce yapılması gerekenler listesinde mutlaka yer verilmesi gereken kaliteli bir yapım. Yine güzel bir fragman ile başlayalım.

Breaking Bad

Vince Gillian tarafından tasarlanmış ve AMC kanalında yayınlanmaya başlayan bir drama dizisi olan Breakin Bad 20 Ocak 2008’de yayınlanmaya başlamıştır. Yönetmen koltuğunda başarılarını kanıtlamış yönetmenler Seth Rogen ve Evan Goldberg’in oturduğu dizinin başrolünde; Emmy en iyi aktör ödülüne 4 kez layık görülen Bryan Cranston yer almaktadır. Breaking Bad izleyen ya da izlemeyen herkes bu efsanevi yapımda az çok bilgi sahibi olmuştur. Televizyon tarihinin gelmiş geçmiş en iyi dizilerinden bir tanesi olarak gösterilen bu yapım hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmanızı sağlayacak.

50’li yaşlarda bir lisede kimya öğretmeni olan Walter White, aynı zamanda ailesinin gereksinimlerini karşılamak için oto yıkamada çalışmaktadır. Mütevazi ve ağırbaşlı bir hayat yaşayan kahramanımız meslek hayatında ve sosyal ilişkilerinde biraz silik bir görünüm çizmekte fakat çevresi tarafından çok sevilen iyi bir aile babasıdır.

Bir lisede öğretmen olan Walter White, kendi halinde, iki çocuk babası, standart altı bir hayat yaşan eş rolündedir. Öğretmenlikten arta kalan zamanlarda ise bir oto yıkamacıda araba yıkamakta, ailesinin getirdiği maddi zorlukların üstesinden gelmeye çalışmaktadır. Nefes alış verişinde ve vücudunda hissettiği bazı rahatsızlıklar sonucu doktora gider ve akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Bu andan itibaren hayata bakışı, gördüklerini sorgulamaya başlar. Ölüm ve ailesini geride bırakma düşüncesi Walter White’ı derin düşüncelere iter.

Mükemmel bir zekaya ve kimya alanında önemli başarılara sahip karakterimiz kanser olduğunu öğrendikten sonra farklı bir ruh haline bürünmüştür. Bir gün bir polis olan bacanağı Hank’e birkaç saat eşlik etmek için gezintiye çıkarlar. O sırada bir uyuşturucu baskına denk gelirler ve Walter, eski bir öğrencisi olan Jesse Pinkman’ın kaçtığını görür. Tesadüf eseri uyuşturucu ticareti yaptığını öğrendiği bir öğrencisi ile metanfetamin işine girer. Kimya alanındaki üstün bilgisi sayesinde kaliteli uyuşturucu yapar ve öğrencisi ile birlikte ismini duyurur.

Şimdiye kadar namuslu ve dürüst bir hayat yaşamanın ona sadece kanser kazandırdığını düşünen Walter, itin uğursuzun önde gideni olmaya kararlıdır 🙂 Yılların deneyimi ile mükemmeliyetçi duyguları ona bu işte en iyi olmanın yolunu açar. İnanılmaz paralar kazanırlar ama bu paraları kazanmasıda, saklamasıda, harcamasıda pek kolay olmayacaktır.

IMBD Puanı: 9.5 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 5

Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: Yok
İlk Sezon Tarihi: 2008
Oyuncular: Bryan Cranston (Walter White) / Anna Gunn (Skyler White) / Aaron Paul (Jesse Pinkman) / Dean Norris (Hank Schrader) / Betsy Brandt (Marie Schrader) / RJ Mitte (Walter White, Jr.) … (Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )

Summary
Title
Breaking Bad
Description

Breaking Bad konusu, sezonları, bölümler, oyuncuları


Tags:
Anthony Burak DURSUN

Adjans Digital Agency CEO, Gömülü sistemler, yazılım, fotoğraf çekmek, tasarım, teknoloji konularına hisli, evli, 4 kedi babası, asabi, anksiyetik bir kişi. Tekrarlayan şeyleri sevmez, her an her şey hakkında yazabilir, konuşabilir. Önceki hayatında marangoz olduğunu düşünüyor.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.