LOADING

Type to search


Share

Band of Brothers, tarihçi ve biyografi yazarı olan Stephen E. Ambrose tarafından yazılan Band of Brothers kitabına dayanan, İkinci Dünya Savaşı hakkında 10 bölümden oluşan bir HBO TV dizisidir. Dünya onlara güvendi, onlar da birbirine…

2. Dünya Savaşı’nı anlatan en başarılı TV dizisi olarak gösterilen Kardeşler Takımı, askerler arasındaki görev duygusu, dostluk, güveni son derece etkileyici sahnelerle sergileyen bir cesaret öyküsü. Band of Brothers / Kardeşler Takımı, tarihçi ve biografçı Stephen Ambrose tarafından yazılan aynı adlı romanından uyarlanan, II. Dünya Savaşı temalı, 10 bölümlük televizyon dizisi serisidir.

Ortak yapımcılığını, Akademi Ödüllü Er Ryan’ı Kurtarmak filminde beraber çalışan Steven Spielberg ve Tom Hanks üstlenmiştir.

Band Of Brothers

Dizi, II. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunun 506. Alay’ın 101. Hava Gücüne bağlı Easy Bölüğü askerlerinin yaşadıkları tecrübeler esas alınarak kurgulanmıştır. Dizi, öncelikle askerlerin temel eğitim aldığı Georgia’daki Toccoa kampından başlamıştır.

Devamında ise Normandiya Çıkarması, Operasyon Market Garden ve savaşın sonunda doğru gerçekleşen Bastogne Savaşı ile sona ermiştir. Dizideki olaylar Ambrose’nin Easy Bölüğünden hayatta olanlar ile gerçekleştirdiği bire bir röportajlar ile şekillendirilmiştir. Ayrıca savaş sonrası hayatta kalmayı başaran askerlerin yazdıkları kitaplardan da yararlanılmıştır.

Kardeşler Takımı, tarihçi ve biyografçı Stephen Ambrose tarafından yazılan aynı adlı romanından uyarlanan, II. Dünya Savaşı temalı, 10 bölümlük televizyon dizisi serisidir. Ortak yapımcılığını, Akademi Ödüllü Er Ryan’ı Kurtarmak filminde beraber çalışan Steven Spielberg ve Tom Hanks üstlenmiştir. 2001 yapımı Kardeşler Takımı hala Dünya’nın birçok yerinde TV kanallarında yayınlanmaktadır.

Dizi, II. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunun 506.Alay’ın 101.Hava Gücüne bağlı Easy Bölüğü askerlerinin yaşadıkları tecrübeler esas alınarak kurgulanmıştır. Dizi, öncelikle askerlerin temel eğitim aldığı Georgia’daki Toccoa kampından başlamıştır.

Devamında ise Normandiya Çıkarması, Market Garden Harekâtı ve Bastogne Savaşı ve Berghof’taki Hitler’in kalesinin ele geçirilmesi sahnelenmiştir. Dizideki olaylar Ambrose’nin Easy Bölüğü’nden hayatta olanlar ile gerçekleştirdiği bire bir röportajlar ile şekillendirilmiştir. Ayrıca savaş sonrası hayatta kalmayı başaran askerlerin yazdıkları kitaplardan da yararlanılmıştır.

IMBD Puanı: 9.5 / Fragman
Devam Ediyor Mu: Hayır. (Final yapmış en iyi yabancı diziler arasında)
Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1 ( 10 bölüm ) / Mini Dizi

Yayım Tarihi: 2001
Oyuncular: Scott Grimes (Donald G. Malarkey) / Damian Lewis (Richard D. Winters) / Ron Livingston (Lewis Nixon) / Shane Taylor (Eugene G. Roe) / Donnie Wahlberg (C. Carwood Lipton) / Peter Youngblood Hills (Darrell C. (Shifty) Powers) / Matthew Leitch (Floyd M. (Tab) Talbert) / ( Devamını, Full listeyi şuradan görebilirsiniz )


Tags:
Anthony Burak DURSUN

Adjans Digital Agency CEO, Gömülü sistemler, yazılım, fotoğraf çekmek, tasarım, teknoloji konularına hisli, evli, 4 kedi babası, asabi, anksiyetik bir kişi. Tekrarlayan şeyleri sevmez, her an her şey hakkında yazabilir, konuşabilir. Önceki hayatında marangoz olduğunu düşünüyor.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.