LOADING

Type to search


Share

Bizi bizden daha iyi tanıyan Google, verilerimizin çoğunu hedefli reklamcılık için kullanıyor. Belki de kullanmıyor, yerine göre kullanmadığını söylüyor, bundan asla emin olamayız ama yine de kullanıyoruz.

Arama motoru Google, web üzerindeki her adımımızı takip ederek bunları depoluyor. Topladığı verilerimizi baz alarak karşımıza ilgilenebileceğimizi düşündüğü reklamları çıkartıyor ve kişisel verilerimizi kullanarak/reklam verenlere satarak gelir elde ediyor, gelirini yayımcılar ile paylaşıyor.

Peki bu verilerinizin tümüne siz nereden, nasıl ulaşırsınız yada bu verileri nasıl indirebilirsiniz? Mesela Gmail kişi rehberinizi indirmek isterseniz, google photos’a yüklediğiniz fotografları indirmek isterseniz yada diğer tüm servislerde ki verilerinize erişmek veya indirmek isterseniz ne yapacaksınız?

Verilerinizi indirebilmek için Google’ın kullanıcılarına sunduğu platformu “Google Take Out” un “Verilerinizi indirin” sekmesine Google hesabınızla giriş yapmanız gerekiyor. Karşınıza çıkacak ekranda Google’ın sunucularında depolanan hangi verilerinizi indirmek istediğinizi seçmeniz isteniyor. Bunları isterseniz özelleştirebiliyorsunuz.

Peki Google’daki verilerimizi nasıl görebiliriz ve hatta indirebiliriz? İşte size o sihirli linki veriyorum 🙂

Google ürün verilerinizi indirmek ve özelleştirmek için https://takeout.google.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.


Tags:
Anthony Burak DURSUN

Adjans Digital Agency CEO, Gömülü sistemler, yazılım, fotoğraf çekmek, tasarım, teknoloji konularına hisli, evli, 4 kedi babası, asabi, anksiyetik bir kişi. Tekrarlayan şeyleri sevmez, her an her şey hakkında yazabilir, konuşabilir. Önceki hayatında marangoz olduğunu düşünüyor.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.