LOADING

Type to search


Share

Windows sunucularda IIS çalıştırıyorsunuz fark edeceğiniz bir şey var, taskmanager da mutlaka görürsünüz. dns.exe oldukça yüksek ram tüketimine sahiptir. Bunun için yapılacak ufak bir şey var.

dns.exe socket yapısında kontrollerini sağladığı için izin verilen maksimum soket bağlantı sayısını arttırmak gerekir.

1. Klavyeden windows logosu ve R harfine basın,  CMD (Komut işlemcisi) için yönetici desteği ile başlatın yada runas /user:administrator@domain.local cmd yazabilirsiniz. Burada aktif direktörde ki domain yada lokal servis adını yazmalısınız. Yada daha basitçesi, cmd.exe yi yönetici yetkileri ile başlatın.

2. İstenirse administrator parolanızı girin.

3. Komut satırına dnscmd.exe /config /socketpoolsize 1000 yazın ve enter’a basın.

4. Başarılı bir şekilde soket sayısını arttırdıysanız  net stop dns && net start dns yazın ve enter’a basın. Yada daha basitçe, servisler bölümünden dns Server servisini durdurun, başlatın.

Sonuç olarak Öncesi ve Sonrası için etkiyi görebilirsiniz.

 

 

 

 


Tags:
Anthony Burak DURSUN

Adjans Digital Agency CEO, Gömülü sistemler, yazılım, fotoğraf çekmek, tasarım, teknoloji konularına hisli, evli, 4 kedi babası, asabi, anksiyetik bir kişi. Tekrarlayan şeyleri sevmez, her an her şey hakkında yazabilir, konuşabilir. Önceki hayatında marangoz olduğunu düşünüyor.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.